Mysli globálne, konaj lokálne.

Dreams and Teams pokračuje

16.02.2010 15:02

Dreams and Teams pokračuje

 

Dreams and Teams je medzinárodný program , ktorý na Slovensku organizuje Britsh Council od roku 2004. Jeho cieľom je podporovať rozvoj manažérsko – organizačných zručností  mladých ľudí prostredníctvom športu.  Mladí ľudia organizujú rôzne akcie pre menšie deti aj pre rovesníkov. Do projektu je zapojených vyše 30 krajín zo všetkých svetadielov. Na Slovensku je aktívnych 12 škôl z rôznych regiónov, medzi nimi aj Gymnázium Jána Chalupku v Brezne.. Každá z nich má svoju partnerskú školu vo Veľkej Británii, s ktorou spolupracuje na spoločných projektoch.

       12.- 13. novembra sa za prítomnosti britského veľvyslanca pána  Michaela Robertsa uskutočnila v Bratislave slávnostná konferencia, na ktorej sa rekapitulovala a vyhodnotila doterajšia činnosť klubov DT. Pri tejto príležitosti  prijali učitelia aj mladí lídri ocenenia  z rúk riaditeľa Britskej rady pána Andrewa Spellsa a olympijskeho víťaza Michala Martikána.

Koncom roka 2009 sa priama účasť Britskej rady na projekte končí, ale  činnosť klubu Dreams and Teams pokračuje ďalej.  Bez finančnej podpory  BC to bude trochu náročnejšie, ale vedieť si poradiť,  hľadať sponzorov a prezentovať sa patrí tiež k zručnostiam, ktoré by mali mladí lídri ovládať. Veríme, že sa im bude dariť aspoň tak ako doteraz.   

 

 

 

Mgr. Ivana Kňazeová       

Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.