Mysli globálne, konaj lokálne.

Stará Ľubovňa

13.11.2011 14:37

 

Začiatkom septembra sme sa my – Členovia z Dreams&Teams – vybrali na zaslúžený vzdelávací pobyt do Starej Ľubovne. Cieľom tohto pobytu, bolo zlepšiť svoje znalosti z angličtiny a taktiež si ju precvičiť. Ďalším z cieľov bolo, spoznať iné národy, ich zvyky a tradície, a samozrejme, reprezentovať našu vlastnú krajinu v čo najlepšom svetle. Spolu s nami sa tohto projektu s názvom International Village zúčastnili aj Maďari, Rumuni i Poliaci.

Každý deň boli pre nás pripravené nejaké aktivity. Začínali sme raňajkami, doobedu sme sa potom zúčastnili workshopov, počas ktorých sme sa rozprávali s lektormi, originálnymi Američanmi. Samozrejme nasledoval obed. Poobede sme pokračovali poobednými aktivitami, počas ktorých sme hrali napr. Americký futbal, basketbal, futbal, hádzali sme lietajúcim tanierom, skladali domino, jeden deň sme strávili v Aquacity v Poprade, ďalší sme strávili prechádzkou s foťákom. Opäť nasledovala večera a potom večerné aktivity. Počas prvého večera všetci účastníci reprezentovali svoju krajinu, ďalší sme samozrejme mali z novonadobudnutých informácií kvíz, aby sme sa dozvedeli, čo všetko sme si zapamätali, iní sme si zaspievali karaoke, mali sme grilovačku, diskotéku či táborák.

Celý tento pobyt bol pre nás úžasnou skúsenosťou. Nadobudli sme nové kontakty v zahraničí, nadviazali nové kamarátstva a zlepšili si angličtinu. Bola to naozaj skvelá skúsenosť rozprávať sa s pravými Američanmi, a ešte keď boli takí v pohode, ako tí naši – Erica, Randall a Alistair. Dokonca sme si spolu s Randallom skúsili zahrať aj na DJ-ov.

Dokonca i na Rumunov a Maďarov sme zmenili názor. Čo si budeme klamať, keď sme počuli, že tam idú Rumuni, ihneď nám hlavou prebehli naši rómski spoluobčania a Maďari, tých snáď nemám nikto veľmi v láske. Na izbách sme totiž museli bývať pomiešane s Rumunmi, Maďarmi a Poliakmi, nebývali sme spolu. Preto sme sa v prvý deň pobytu tešili domov, no čím dlhšie sme tam boli, tým viac tento pocit ustupoval a nahradzoval ho iný – ostať tu aspoň o pár týždňov dlhšie.

Boli to príjemne dni strávené v kolektíve super ľudí. Spoločnosť nám robili gitary, pani. Prof. Kudrnová a naša pani zástupkyňa Janka Ponická.

Dúfam, že o rok si to zopakujeme :)

Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.