Mysli globálne, konaj lokálne.

Challenge Europe (Sciencewear)

22.04.2010 00:47

    KluB D&T sa taktiež pod záštitou British Council zapojil do ekologického projektu Challenge Europe, ktorý je zameraný k výchove mladých ľudí k záujmu k prírode a ochraňovaniu klímy, kedže hlavne za života našej nastávajucej generácie sa udeje najviac klimatických zmien, ktoré je možné ešte včas odvrátiť.

Koncom minulého školského roku Challenge Europe vyhlásil dizajnérsku súťaž pre študentov základných a stredných škôl s názvom Science Wear. Cieľom tejto súťaže bolo nakresliť na tričko čo najvýstižnejší ekologický motív, ktorý by upozorňoval na terajšiu situáciu alebo dával príklad či postup ako sa aktívne postaviť za zdravý život  našej planéty. Tvorcovia tejto súťaže prišli na celkom zaujímavú myšlienku:“  Nosenie SCIENCEWEAR© kolekcie mladými ľuďmi bude signálom pre celú ich komunitu, ktorým budú vyjadrovať svoje presvedčenie o harmonickom súžití s prírodou a aktívnom postoji k znižovaniu emisií. “  

5teho júna sme sa spoločne s mojimi dvoma spolužiačkami Alžbetou Krbylovou a Zuzanou Daxnerovou spolu s pani profesorkou Mgr. Ivanou Kňazeovou  vybrali do Bratislavy, kde sa konalo slávnostné vyhodnotenie tohto projektu spojené s prezentáciou popredného slovenského klimatológa Jozefa Lapina ,ktorý poukazoval na vývoj klímy na Slovensku, ale aj v Európe...,a ďaľšími prezentáciami  „advokátov prostredia“ teda študentov vysokých škôl, ktorí sa zapojili do tohto projektu. Atmosféru oživila aj patrónka tejto súťaže Katka Koščová a povedala pár uznanlivých slov k našim výtvorom.

Koniec koncov som rada, že som sa zapojila do tejto súťaže a svojím spôsom vyjadrila svoj názor. 

Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.